martes, 4 de septiembre de 2007

Viño tinto contra o cáncer

Nas noticias de hoxe, a Voz de Galicia informa que investigadores da Universidade de Alabama descubriron que o resveratrol, unha substancia que se atopa no viño tinto, reduce os riscos de padecer cancer de próstata e de mama en ratos.
Xa fai tempo os investigadores asociaron o resveratrol coa diminución de colesterol e outras melloras para a circulación sanguínea.
Tamén se sabe que o consumo de froitas e verduras prevén o desenvolvemento de gran variedade de cánceres e outras melloras para a saúde. Realmente, xa desde moi antigo, o consumo de froitas na alimentación é considerado como unha forma de mediciña preventiva e incluso curativa.
Recomendan os científicos consumir un vaso de viño diario, e como máximo dous, completando o aporte de resveratrol con froitas ricas nestas substancia: uvas, frambuesas e arándanos, xa que o consumo excesivo de viño tamén ten consecuencias negativas para a saúde.
Na prensa de hoxe tamén se advirte da posible relación entre o uso de desodorantes co cáncer de mama, xa que se atoparon elevados niveis de alumnino en mulleres sometidas a masectomía.
O aluminio é o principal elemento antitranspirante empregado nos desodorantes.

No hay comentarios: